(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για Πανελλαδικό κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε περισσότερα..

Νέα του ΣΠΕΦ (701)

Παρουσίαση Ετήσιας Έκθεσης ΙΕΝΕ: «Ο Ελληνικός Ενεργειακός Τομέας 2023» Νέο

Ειδική εκδήλωση από το ΙΕΝΕ για την παρουσίαση της ετήσιας Έκθεσης για τον «Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα 2023», την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών (Λεωφ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 48, Αθήνα 116 35) 10:00 με 14:00.  

Από τον ΣΠΕΦ ομιλητές θα παραστούν ο Πρόεδρος Δρ. Στέλιος Λουμάκης και το μέλος ΔΣ Δρ. Ευγενία Τζαννίνη.

Επισυνάπτεται το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης. Κάντε κλίκ εδώ για να το δείτε 

 

Απαλλαγή από το Τέλος Επιτηδεύματος Ενεργειακών Κοινοτήτων που δεν προσπορίζονται εισόδημα αλλά λειτουργούν αποκλειστικώς σχήματα Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού

  • 25 Αυγούστου 2023 |

Επισυνάπτεται επιστολή του συνδέσμου μας προς το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και με κοινοποίηση στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με την ανάγκη απαλλαγής από το Τέλος Επιτηδεύματος Ενεργειακών Κοινοτήτων που δεν προσπορίζονται εισόδημα (τζίρο) αλλά λειτουργούν αποκλειστικώς σχήματα Εικονικού Ενεργειακού Συμψηφισμού.

Δείτε εδώ ολόκληρη την επιστολή 

 

Βαριά τα προβλήματα της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ στον διαγωνισμό της Πελοποννήσου σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα της ΡΑΑΕΥ.

 

Ακολουθεί το πόρισμα του πραγματογνώμονα της ΡΑΑΕΥ για τους προβληματικούς διαγωνισμούς μικρών Φωτοβολταικών (εγκατεστημένης ισχύος έως 400 kW) του ΔΕΔΔΗΕ στα κορεσμένα δίκτυα Πελοποννήσου και Κρήτης.
 
Το πόρισμα αλλά και ολόκληρη η έκθεση έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σωρεία προβλημάτων και δυσλειτουργιών της πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ στην Πελοπόννησο, τα οποία ήδη από την επομένη του διαγωνισμού καταγγέλθηκαν επίσημα στην ΡΑΑΕΥ συνοδευόμενα και από το ανάλογο φωτογραφικό αποδεικτικό υλικό.
 
Ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης, που πρώτος Κατήγγειλε στην ΡΑΑΕΥ τον προβληματικό διαγωνισμό της Πελοποννήσου υπό την ιδιότητα του παθόντος και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της σύμφωνα με τα άρθρα 34, 35, 36 του ν. 4001, έχει προτείνει πολιτική λύση προς το ΥΠΕΝ η οποία «βγαίνει» στους αριθμούς, για την επίλυση της αδιέξοδης αυτής κατάστασης και για να αποφευχθεί σωρεία περαιτέρω δικαστικών προσφυγών από τους αδίκως αποκλεισθέντες. 
 
Διαβάστε εδώ τα συμπεράσματα της έκθεσης του πραγματογνώμονα της ΡΑΑΕΥ:
Διαβάστε περισσότερα...

Λουμάκης: Η αυτοπαραγωγή είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μείωσης του κόστους της ενέργειας για τη βιομηχανία, αλλά έχει όρια.

 

To net-metering είναι ένα χρήσιμο εργαλείο μείωσης του κόστους της ενέργειας για τη βιομηχανία, αλλά έχει σαφή όρια για το σύστημα. Οπωσδήποτε δεν ταυτίζεται με την αυτοπαραγωγή που κάποιος στον πραγματικό χρόνο ιδανικά παράγει όσο χρειάζεται και το ιδιοκαταναλώνει. Στο net-metering ιδιοκαταναλώνει συνήθως το 30% της παραγωγής του στον πραγματικό χρόνο και το υπόλοιπο 70% εγχέεται ως πλεόνασμα στο δίκτυο, για να το απορροφήσει κάποια άλλη στιγμή που δεν έχει παραγωγή και ενδεχομένως και σε διαφορετική τοποθεσία αν μιλάμε για virtual net-metering μέσω Ενεργειακής Κοινότητας.  

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του κ. Λουμάκη στην Ειδική Έκδοση του περιοδικού Industry για την βιομηχανία και τις ΑΠΕ στο επισυναπτόμενο αρχείο.
Δείτε ολόκληρη την Ειδική Έκδοση στο Link 
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.