(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις κατά της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ για το διαγωνισμό μικρών φωτοβολταϊκών της Πελοποννήσου

 

Πηγή: energypress 15/11/23
 

Κατατέθηκαν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του energypress, οι πρώτες μηνύσεις κατά στελεχών της διοίκησης του ΔΕΔΔΗΕ από αποκλεισμένους παραγωγούς του διαγωνισμού των φωτοβολταϊκών έως 400 kW της Πελοποννήσου.  

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ αυτό που φαίνεται να κλείδωσε τα πρόσθετα, ποινικά αυτή τη φορά, νομικά μέτρα των επενδυτών κατά της διοίκησης του Διαχειριστή, ήταν η πρόσφατη επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του προς το ΥΠΕΝ και τη Βουλή των Ελλήνων, ότι προτίθεται παρά την καταδικαστική απόφαση της ΡΑΑΕΥ να προχωρήσει κανονικά στην έκδοση όρων σύνδεσης προς τους προκριθέντες.

Όπως σχολιάζουν νομικοί κύκλοι των επενδυτών, μετά την καταδικαστική για το Διαχειριστή Ε-132/2023 Απόφαση της ΡΑΑΕΥ, το πόρισμα της Πραγματογνωμοσύνης που προηγήθηκε αλλά και την ρητή γραπτή επιστολή-δήλωση του επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ προς τη Βουλή, δεν υπήρχε κανένας λόγος περαιτέρω αναμονής για την προσφυγή και στην ποινική διαδικασία.  

Υπενθυμίζεται πως η ΡΑΑΕΥ με την Ε-132/2023 Απόφαση της και σε συνέχεια της πραγματογνωμοσύνης που προηγήθηκε, επέβαλε πρόστιμο 1 εκατ. ευρώ κατά του ΔΕΔΔΗΕ για παράβαση στον επίμαχο διαγωνισμό από πλευράς του σειράς διατάξεων του νόμου και του Κώδικα που διέπουν τα καθήκοντα και τη λειτουργία του και που σκοπό έχουν μεταξύ άλλων την διασφάλιση συνθηκών διαφάνειας και ισότητας στην πρόσβαση των επενδυτών στο δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού χώρου που αποκλειστικά αυτός διαχειρίζεται. Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει κατά της καταδικαστικής απόφασης της ΡΑΑΕΥ.

Στην ογκώδη δικογραφία που φθάνει τις επτακόσιες σελίδες και που κατατέθηκε στον Εισαγγελέα, πέραν του αποδεικτικού υλικού της προβληματικής λειτουργίας της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ στο διαγωνισμό της Πελοποννήσου, περιλαμβάνεται και μεγάλο πλήθος καταθέσεων επενδυτών που αντιμετώπισαν τα εν λόγω προβλήματα, κολλήματα και καταρρεύσεις της και που οδήγησαν στον αποκλεισμό τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους των αποκλεισμένων, το επόμενο διάστημα και αναλόγως της στάσης του διαχειριστή, θα κατατεθούν και νέες μηνύσεις για παράβαση καθήκοντος κατά των στελεχών του που εμπλέκονται στην υπόθεση και που θα διαμοιράσουν τον επίδικο ηλεκτρικό χώρο.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 17 Νοεμβριου 2023 07:04
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.