(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, Νέα του ΣΠΕΦ

  • 1
  • 2

Πρόσφατα (414)

Εδώ θα βρείτε τα πιο πρόσφατα νέα του ΣΠΕΦ.


 

Ο Στ. Λουμάκης ομιλητής στο Balkan Energy Forum 2024 Νέο

 

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης θα συμμετάσχει ως ομιλητής στο τριήμερο συνέδριο για την Ενέργεια, "Balkan Energy Forum 2024" που διεξάγεται στην Κοζάνη στις 23-25 Μαίου 2024. Ο κ. Λουμάκης θα συμμετέχει στην 4η ενότητα με θεματική την "Αποθήκευση Ενέργειας" που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 24/5/24 και ώρα  15:00 - 16:00 μμ.
 
Δείτε περισσότερα για το συνέδριο εδώ:
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου εδώ

 

Το video του πάνελ "The era of renewables, perspectives and strategies of leading energy companies in Greece" Νέο

 

Δείτε το video του πάνελ που συμμετείχε ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης στο συνέδριο ENERGYEAR GREECE 2024 με θεματική "The era of renewables, perspectives and strategies of leading energy companies in Greece" και που διεξήχθη στην Αθήνα στις 9 Μαίου.

 

Παραβίαση του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 52, του ν. 5069/2023 στο υπό διαβούλευση σχέδιο ΥΑ για τις φυτεύσεις σε νέα Φ/Β πάρκα Νέο

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή του ΣΠΕΦ προς το ΥΠΕΝ για την παραβίαση του πεδίου εφαρμογής του άρθρου 52, του ν. 5069/2023 στο υπό δημόσια διαβούλευση σχέδιο Υπουργικής Απόφασης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας όσον αφορά τις απαιτήσεις φύτευσης σε νέους φωτοβολταϊκούς σταθμούς καθώς και η από 26/7/23 προηγηθείσα σε συνέχεια σχετικής σύσκεψης για το θέμα πριν την ψήφιση του ν. 5069/2023.
 

Dr. Stelios Loumakis speaker in Energyear Greece 2024 Intl. Conference.

The President of SPEF Dr. Stelios Loumakis will participate as a speaker in Energyear Greece 2024 international conference that will be held in Athens on May 9th, at Royal Olympic Hotel.  Mr. Loumakis will discuss all the recent challenges and perspectives of renewables in Greece in the relative market panel named 
"THE ERA OF RENEWABLE ENERGIES. PERSPECTIVES AND STRATEGIES OF LEADING ENERGY COMPANIES IN GREECE"
 
See the full conference agenda here:
Find full information for the conference here:

Τhe full video of session 4, of the 1st Greek-Turkish Energy Forum of IENE in Istanbul for Renewables.

 

Click image above or the link bellow to watch the video

View the full video of session 4, of the 1st Greek-Turkish Energy Forum that IENE organized and took place in Istanbul on 25th of April and where among distinguished speakers the President of SPEF Dr. Stelios Loumakis had the opportunity to present the challenges that renewables and PVs are facing today in Greece due to overproduction and overcapacity compared to electricity demand.
 
Watch the video here:

Το video της συζήτησης σε ημερίδα του ΙΕΝΕ για τα αδιέξοδα της υπερπαραγωγής από ΑΠΕ

 

Επισυνάπτεται το video από την συζήτηση σε πρόσφατη ημερίδα του #ΙΕΝΕ στην Αθήνα για τα προβλήματα από την υπερπαραγωγή ΑΠΕ στη χώρα και τα αδιέξοδα στον εξαγωγικό προσανατολισμό της Πολιτείας υπό το marginal pricing και το market coupling.
 

Ο Στ. Λουμάκης ομιλητής στο 1ο Greek-Turkish Energy Forum του ΙΕΝΕ στην Κωνσταντινούπολη

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης παρουσίασε στην Κωνσταντινούπολη στις 25 Απριλίου 2024 στο πλαίσιο του "1ου Greek-Turkish Energy Forum του ΙΕΝΕ" τις εξελίξεις και τα τεκταινόμενα στην ανάπτυξη και λειτουργία των Φωτοβολταικών στη χώρα μας καθώς και αντάλλαξε απόψεις και εμπειρίες με τους φορείς της γείτονος χώρας για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των ΑΠΕ. Κορυφαία διαφορά στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών αναδείχθηκε η εξέλιξη της ζήτησης που ενώ στην Ελλάδα είναι πτωτική τα τελευταία 15 χρόνια, στην Τουρκία σχεδόν διπλασιαστεί.
 
Επισυνάπτεται το PowerPoint της παρουσίασης του κ. Λουμάκη, 
 
Ακολουθεί ρεπορτάζ-αναδημοσίευση από το www.worldenergynews.gr για το συνέδριο.
 
Με πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης, πραγματοποιήθηκε σήμερα, 25 Απριλίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη, το πρώτο ελληνοτουρκικό ενεργειακό φόρουμ. Το 1ο ‘‘Greek – Turkish Energy Forum’’ έφερε κοντά στη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, αλλά και συνολικά της ΝΑ Ευρώπης, ανώτατα διευθυντικά στελέχη από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις και οργανισμούς του ελληνικού και τουρκικού ενεργειακού τομέα, καθώς και μια σειρά από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και εμπειρογνώμονες και από τις δύο χώρες.
Διαβάστε περισσότερα...

Λουμάκης: O προσανατολισμός των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ υπό το μοντέλο του marginal pricing και της σύζευξης των αγορών είναι αδιέξοδος

 

Σε ανάλυση των αδιεξόδων στο να καταστεί η χώρα μας πλεονασματική σε ηλεκτροπαραγωγή από ΑΠΕ και έτσι να μετατραπεί σε συστηματικό εξαγωγέα ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπό το μοντέλο του marginal pricing και του market coupling, προέβη ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης από το βήμα ημερίδας του ΙΕΝΕ που διεξήχθη στη Αθήνα την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024.  

 

Διαβάστε ολόκληρη την εισήγηση του κ. Λουμάκη και το powerpoint της παρουσίασης του στα συνημμένα αρχεία.

Powerpoint             Εισήγηση
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.