Ο ΣΠΕΦ Αργυρός Χορηγός της Ομάδας Προμηθέας του ΕΜΠ για την ηλεκτροκίνηση

Ο ΣΠΕΦ στα πλαίσια των δράσεων του για αειφόρο πράσινη ανάπτυξη έγινε Αργυρός Χορηγός για το 2018 στην Ερευνητική Ομάδα Προμηθέας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), για την ανάπτυξη του πρότυπου ηλεκτροκίνητου ερευνητικού οχήματος εξοικονόμησης ενέργειας "Πυρφόρος".  Η Ομάδα Προμηθέας απαρτίζεται από σπουδαστές, κατασκευάζει πρωτότυπα αγωνιστικά ηλεκτρικά οχήματα και συμμετέχει κάθε χρόνο στον Πανευρωπαϊκό διαγωνισμό Eco-Marathon που διοργανώνεται από την Shell.  Ειδικά για τον Μάιο του 2018 η διεξαγωγή των αγώνων θα γίνει στο Λονδίνο.  Η δράση της Ομάδας ξεκίνησε το 2009 και έκτοτε έχει αποσπάσει πλήθος βραβείων και διακρίσεων.  Το λογότυπο του ΣΠΕΦ θα εμφανίζεται στο όχημα, στον ρουχισμό της ομάδας και σε κάθε δημοσίευση της ομάδας στα ΜΜΕ αλλά και σε εκδηλώσεις σε ημερίδες και εκθέσεις.  Περισσότερες πληροφορίες γα την Ομάδα, το έργο της αλλά και τον διαγωνισμό Eco-Marathon παρατίθενται στην ιστοσελίδα:

Επειδή η αυτοκίνηση σήμερα αποτελεί πεδίο κυριαρχίας των ορυκτών καυσίμων καθώς υπολείπεται να συντελεστεί ακόμη σημαντική πρόοδος στις τεχνολογίες αποθήκευσης και στις υποδομές φόρτισης ούτως ώστε οι ΑΠΕ μέσω της ηλεκτροκίνησης να διεισδύσουν στις οδικές μεταφορές σε ουσιαστικό βαθμό, εκτιμούμε πως η υποστήριξη πρωτοβουλιών όπως της Ομάδας Προμηθέας αλλά και του διεθνοποιημένου περιβάλλοντος που αυτή συμμετέχει, διαγωνίζεται και λειτουργεί, συνδράμει στην περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξη της αγοράς των ανανεώσιμων.  Η αύξηση της ζήτησης σε ηλεκτρισμό που θα παράγεται από εγχώριους πόρους ΑΠΕ στο σύστημα και θα καταναλώνεται στην ηλεκτροκίνηση προς αντικατάσταση των εισαγόμενων και ρυπογόνων ορυκτών καυσίμων, εκτιμούμε πως συνιστά μια πραγματική ευκαιρία για αειφόρο περαιτέρω ανάπτυξη των ΑΠΕ με σημαντικά περαιτέρω οφέλη για το περιβάλλον και την οικονομία.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 19 Δεκεμβριου 2017 09:56