(210) 6854035

  • Δελτία Τύπου ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Συνάντηση ΣΠΕΦ με Υφυπουργό Ανάπτυξης

Σε σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κο Νότη Μηταράκη συμμετείχε ο ΣΠΕΦ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρο κο Στέλιο Λουμάκη και την Γεν. Γραμματέα κα Όλγα Αγγελοπούλου.  Στην σύσκεψη συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκλήθηκαν στην επενδυτική φωτοβολταική κοινότητα, από τον ατυχή αποκλεισμό μερίδας παραγωγών από τις ευεργετικές διατάξεις θεραπείας του ν. 4146.  Όπως είναι γνωστό ο ν. 4146 έδωσε την δυνατότητα θεραπείας κατά των άδικων, αναδρομικών, τυποποιημένων και οριζόντιων "κουρεμάτων" στις αποφάσεις ολοκλήρωσης του αναπτυξιακού νόμου 3299 που δεν δικαιολογούνται από τις εκθέσεις πιστοποίησης ΚΟΕ.   Επ´ αυτού λήφθηκε η δέσμευση του Υφυπουργό για εξέταση των αιτημάτων θεραπείας αυτών, μολονότι αρχικά είχαν αποκλεισθεί.  
 
Τέλος συζητήθηκε η βελτίωση χρονικά και ποιοτικά της διαδικασίας αξιολόγησης των αιτήσεων υπαγωγής και πιστοποίησης που ακόμη εκρεμούν αναφορικά με τον ν. 3299, περιλαμβάνοντας και όσες περιπτώσεις δικαιούνται ένταξης κατ´ εφαρμογή του ν. 4072.   Στοιχείο της βελτίωσης θα αποτελέσει και η ρεαλιστικότερη αποτίμηση των συνοδευτικών έργων των Φ/Β εγκαταστάσεων, τα οποία κατά την τελευταία Υ.Α. εναρμονισμένου κόστους μάλλον υποτιμούνται.
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Δεκεμβριου 2014 21:54
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.