(210) 6854035

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ – ΔΕΣΜΗΕ: Αναπροσαρμογή τιμής...

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ – ΔΕΣΜΗΕ: ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΩΟ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ
 
Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΣΠΕΦ με τον ΔΕΣΜΗΕ στα γραφεία του τελευταίου με κύριο θέμα την ετήσια αναπροσαρμογή της τιμής της πωλούμενης KWh στα πλαίσια εφαρμογής του ν. 3851 αλλά και του παλαιότερου ν. 3734.  Τον ΣΠΕΦ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Στ. Λουμάκης - Μέλος Δ.Σ. και ο δικηγόρος Α. Γαβαλάς ενώ από την πλευρά του ΔΕΣΜΗΕ παραστάθηκαν οι κ.κ. Α. Αδρακτάς και Χ. Λαζάνης.
Το κλίμα ήταν εξαιρετικό και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων επί της ουσίας ότι δηλαδή η τιμή τόσο της φωτοβολταϊκής KWh όσο και του πίνακα του άρθρου 5 παρ. 6 του ν. 3851 πρέπει να αναπροσαρμοστούν ετησίως όλες με βάση τον ΔΤΚ του προηγούμενου έτους.
Ζητήθηκε τέλος ο ΣΠΕΦ να επαναλάβει με επιστολή του προς τον ΔΕΣΜΗΕ και κοινοποίηση προς ΡΑΕ και Αυτοτελή Υπηρεσία ΑΠΕ του ΥΠΕΚΑ την παλαιότερη θέση του για χρήση του ΔΤΚ του προηγούμενου ημερολογιακού έτους για την αναπροσαρμογή αυτή. Δηλαδή της χρήσης του 25% του ΔΤΚ της περιόδου Ιαν - Δεκ 2009 ως προς την αντίστοιχη του 2008 για τις εν λόγω αναπροσαρμογές που μας οφείλονται για το έτος 2010.
Ο ΔΕΣΜΗΕ δεσμεύθηκε πως η λύση του θέματος αναμένεται τάχιστα αφού όλοι πλέον ομονοούν προς την μία και σωστή ερμηνεία του νόμου.
Στο πλαίσιο αυτό επισυνάπτεται η εν λόγω επιστολή.  ΄
Έτερο θέμα συζήτησης υπήρξε και η ενεργοποίηση του μητρώου των πράσινων Πιστοποιητικών. Ήδη στον ΔΕΣΜΗΕ το μητρώο υπάρχει και όποιος παραγωγός ενδιαφέρεται μπορεί να εγγραφεί προσκομίζοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά της Υ.Α. Δ6/Φ1/ΟΙΚ/8786 από 6/5/10.  Ο ΔΕΣΜΗΕ ωστόσο προς το παρόν τουλάχιστον είναι μόνο υπεύθυνος για την διαχείριση και μεταβίβαση των πιστοποιητικών αυτών κατ' απόλυτη υπόδειξη του δικαιούχου όσον αφορά τον αποδέκτη.  Επίσης δεν είναι υπεύθυνος βάσει νόμου να εκτελεί και την χρηματική εκκαθάριση που προφανώς συνοδεύει την όποια μεταβίβαση των πράσινων πιστοποιητικών.
Τα πιστοποιητικά αυτά εκδίδονται κατόπιν αίτησης του παραγωγού που έχει ήδη ενταχθεί στο ειδικό μητρώο.  Η αίτηση αυτή δεν μπορεί να απέχει περισσότερο από τρεις μήνες από την περίοδο την οποία αφορά παρελθοντικά.  Επίσης το πιστοποιητικό που εκδίδεται έχει και αυτό ημερομηνία λήξης περί του ενός έτους.
Γενικά η αγορά αυτή βρίσκεται ακόμη σε πρωτογενές στάδιο οπότε και θα πρέπει να παρακολουθούνται στενά οι εξελίξεις που την αφορούν και την διαμορφώνουν.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 09:37
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.