(210) 6854035

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ ΜΕ INVEST IN GREECE 01/06/2010

 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΠΕΦ ΜΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ INVEST IN GREECE THN 01/06/2010

(δείτε σχετικό δημοσιεύμα: http://www.express.gr/news/finance/311653oz_20100606311653.php3)

 «Κατόπιν πρόσκλησης της κας Λούκας Κατσέλη προς τον Πρόεδρο του ΣΠΕΦ στην πρόσφατη συνάντηση εργασίας του Ινστιτούτου για το κλίμα και την ενεργειακή ασφάλεια, την οποία τίμησε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε την 1/6/2010 συνάντηση του ΣΠΕΦ με το Invest In Greece.

Το θέμα της συνάντησης ήταν οι πραγματικές επιχειρηματικές αποδόσεις των Φ/Β στην Ελλάδα, όπως διαμορφώνονται με τα νέα νομοσχέδια φορολογίας και ΑΠΕ.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από τον ΣΠΕΦ ο Πρόεδρος Κώστας Δανιηλίδης, συνοδευόμενος από τα μέλη Δ.Σ. κ.κ. Στέλιο Λουμάκη και Μιχάλη Δερπανόπουλο. Από το Invest In Greece συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος κος Χρήστος Αλεξάκης, η Διευθύντρια Προώθησης Επενδύσεων κα Άντζελα Μιχαλοπούλου και η κα Χαραλαμπία Λομποτέσση.

Ο ΣΠΕΦ παρουσίασε στα στελέχη του Invest In Greece πλήρες οικονομοτεχνικό μοντέλο, έχοντας ένα πραγματικό παράδειγμα ενός Φ/Β πάρκου 2MW στην Κεντρική Ελλάδα. Όπως έγινε αποδεκτό από όλους, με τη νέα αύξηση της φορολογίας των ελληνικών εταιρειών, το IRR της επένδυσης έχει κατρακυλήσει στο 11%, ποσοστό απαγορευτικό για την προσέλκυση επενδυτών στο χώρο.

Ο κος Αλεξάκης συνειδητοποιώντας το πρόβλημα, ζήτησε τις προτάσεις του ΣΠΕΦ προκειμένου να ανέβει το IRR σε πιο αξιοπρεπή επίπεδα. Ο ΣΠΕΦ δεσμεύτηκε να ετοιμάσει πλήρη πρόταση με πακέτο βελτιώσεων του business plan. Τα βασικά σενάρια βελτίωσης, δεδομένου ότι το FIT μόλις ψηφίσθηκε στο νέο νόμο ΑΠΕ, και η φορολογία επίσης μόλις ψηφίσθηκε στο νέο νομοσχέδιο ΑΠΕ, είναι η φοροαπαλλαγή μέσω του νέου αναπτυξιακού νόμου (η οποία όμως θα ισχύει και αναδρομικά για τα έργα που θα υλοποιηθούν τους προσεχείς μήνες), ή και η πρόσθετη χρηματοδότηση ελληνικών εταιρειών πανέλων.

Ο ΣΠΕΦ θα έχει νέα συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το Invest In Greece, όπου και θα συζητήσει την πρόταση, και στη συνέχεια θα ορισθεί συνάντηση με την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κα Λούκα Κατσέλη.»

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Δεκεμβριου 2014 09:35
επιστροφή στην κορυφή

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.