(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά, Νέα του ΣΠΕΦ

  • 1
  • 2

Νέα του ΣΠΕΦ (652)

Οι παρουσιάσεις του συνεδρίου ΙΕΝΕ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας Νέο

Στις 28 Σεπτεμβρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών διεξήχθη τεχνικό συνέδριο του ΙΕΝΕ για την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας με εξέχοντες ομιλητές από την εγχώρια και διεθνή αγορά, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που επισυνάπτεται στο παρακάτω link. Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης παρέστη επίσης ομιλητής. Το σύνολο των παρουσιάσεων του συνεδρίου μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο here για την ενημέρωση σας. Το συνέδριο τέλεσε υπό την αιγίδα της ΡΑΕ και με την συνεργασία του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας. 

Ο Στ. Λουμάκης στο "Electricity Storage and Grid Management for Maximum RES Penetration" workshop του ΙΕΝΕ Νέο

 

Οn Wednesday, September 28 ΙΕΝΕ will be organising a one-day intensive workshop  (click here) in order to examine the role of electricity storage and grid management for maximum penetration of renewable energy into the system. The workshop is organized under the auspices of the Hellenic Ministry of Environment and Energy and the Regulatory Authority for Energy (RAE).

Dr. Stelios Loumakis, President of SPEF, was invited and participate as one of the key contributors and speakers of this timely event. Speakers and workshop participants will come from a number of European countries, from the USA and from Greece. The workshop, which will be conducted at experts’ level and will be backed by a group of specialized companies and industry associations. The workshop programme is under preparation and will be send to you in due course.

As worldwide, and European, interest in particular is growing daily for greater use of RES for power generation so is the need for electricity storage and for expert management at grid and system level. Greece is a typical case in point with the mainland interconnected system and the islands’ autonomous systems.

Ο ΣΠΕΦ μέλος της Solar Power Europe Νέο

Σε συνέχεια πρόσκλησης, ο ΣΠΕΦ από το 2022 καθίσταται μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού Solar Power Europe. Ο ηλιακός τομέας βρίσκεται σε τροχιά μιας άνευ προηγουμένου επέκτασης, φέρνοντας προκλήσεις και ευκαιρίες που η αγορά και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού. Η SolarPower Europe είναι ο βραβευμένος σύνδεσμος μεταξύ των πολιτικών και της αλυσίδας αξίας των φωτοβολταϊκών. Μαζί με τα μέλη διαμορφώνεται η στρατηγική ορόσημο της ΕΕ για την ηλιακή ενέργεια. Μέσω της επιρροής της Solar Power Europe στην καρδιά της ΕΕ καθώς και με τη βοήθεια των μελών, δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να πάει η ηλιακή ενέργεια στο επόμενο επίπεδο. Με τις πρωτοποριακές κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών και τις εξειδικευμένες αναλύσεις αγοράς, θα διασφαλιστεί ότι έως το 2030 θα παράγεται περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο καθώς και από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας. 

Διαβάστε περισσότερα για την Solar Power Europe στην ιστοσελίδα της

https://www.solarpowereurope.org/

Ο Καθ. Ν. Φαραντούρης & ο Δρ. Σ. Λουμάκης στον ΝΕΤ24 για τα ενεργειακά. Νέο

 
Στο δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και το ΝΕΤ24 μίλησαν για τα ενεργειακά ο Καθηγητής Δικαίου της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νίκος Φαραντούρης και ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης.
 
Δείτε ολόκληρο το βίντεο: https://youtu.be/3UFzrAAzl04
Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.