(210) 6854035

 • Δημοφιλή ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

 • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

 • 1
 • 2

Δημοφιλή

 • Ασφυκτική η κατάσταση στα φωτοβολταϊκά από την αύξηση του κόστους κατασκευής - Συζητήσεις για αύξηση στις ταρίφες για τα εκτός διαγωνισμών έργα

   

  Ασφυκτικές είναι οι πιέσεις που ασκούνται στους επενδυτές από την αύξηση του κόστους του εξοπλισμού για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων.  Οι αυξήσεις σε σχέση με τις αρχές του 2021, όπως έχει γράψει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ του το energypress, πλέον φθάνουν το 35% στα πάνελς, το 75% στα καλώδια εναλλασσόμενου ρεύματος, το 35% στα καλώδια συνεχούς, το 20% στους υποσταθμούς ΧΤ/ΜΤ, ενώ αυξήσεις παρατηρούνται και στις μεταλλικές βάσεις παρότι εκεί λόγω της μεγέθυνσης της ισχύος των πάνελς κανονικά το ανηγμένο ανά watt κόστος θα έπρεπε να μειώνεται. 

  23 Μαιου 2022 Διαβάστε περισσότερα...
 • H παρουσίαση του Προέδρου του ΣΠΕΦ στο συνέδριο "The Voice of Renewables 2022"

   

  Πατήστε πάνω στη φωτογραφία για να την δείτε.

  16 Απριλιου 2022
 • Έμφραγμα στις αιτήσεις όρων σύνδεσης φωτοβολταϊκών, λίγο πριν το πάγωμα στον ΔΕΔΔΗΕ

  Πηγή: Energypress.gr 1/7/22

  Δεν φτάνει η επικείμενη αναστολή στις αιτήσεις όρων σύνδεσης που θα ισχύει από 1 Αυγούστου ιδίως στον ΔΕΔΔΗΕ, οι επενδυτές έχουν επιπλέον να αντιμετωπίσουν και τις απίστευτες αρρυθμίες της δημόσιας διοίκησης.

  Όπως πληροφορούμαστε από κύκλους του ΣΠΕΦ, πρόβλημα έχει από 1ης Ιουνίου ανακύψει με την έκδοση βεβαιώσεων χρήσεων γης. Εν προκειμένω Δήμοι που δεν έχουν πολεοδομίες (Υπηρεσίες Δόμησης) δικές τους και εξυπηρετούντο για χρόνια από γειτονικών, από 1/6 έχουν πάψει να διαθέτουν την δυνατότητα αυτή, επειδή εκκρεμεί νομοθετική διάταξη παράτασης του καθεστώτος αυτού από το Υπουργείο Εσωτερικών. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρόεδρου του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιου Λουμάκη με τον Αναπλ. Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα για το θέμα, ο δεύτερος εξήγησε πως είχε μεν ετοιμάσει σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο από τον περασμένο Μάιο, αλλά αυτή «κόπηκε» για διαδικαστικούς λόγους και εκτιμά πως θα κατατεθεί εκ νέου στη Βουλή σε προσεχές νομοσχέδιο την ερχόμενη εβδομάδα.

  Ωστόσο επειδή το ΥΠΕΝ προγραμματίζει με το νομοσχέδιο των ΑΠΕ που ψηφίζεται αυτές τις ημέρες στη Βουλή να θεσπίσει ως γνωστόν αναστολή αιτήσεων όρων σύνδεσης στον ΔΕΔΔΗΕ από 1ης Αυγούστου, γίνεται αντιληπτό ότι το χρονικό περιθώριο που απομένει για τους επενδυτές είναι πλέον ανύπαρκτο ώστε να ετοιμάσουν πλήρη φάκελο.

  Όσοι Δήμοι λοιπόν δεν έχουν πολεοδομία δική τους (και είναι πολλοί) και καλύπτονταν μέχρι την 1 Ιουνίου για πολλά χρόνια από γειτονικών, πρέπει τώρα να περιμένουν την ψήφιση της τροπολογίας του ΥΠΕΣ…

  Μέχρι να ολοκληρωθεί η ψήφιση της ωστόσο θα χαθεί πολύτιμος χρόνος που δεν υπάρχει για τους επενδυτές που έχουν ήδη μισθώσει χωράφια, προβεί σε έξοδα μηχανικών κλπ και πασχίζουν να προλάβουν την προθεσμία της 31/7/22 ώστε να καταθέσουν στο ΔΕΔΔΗΕ πλήρη φάκελο αίτησης όρων σύνδεσης πριν δηλαδή την επερχόμενη αναστολή.
  Έτσι χωρίς να ευθύνονται δεν μπορούν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία και θα μείνουν με το φάκελο στο χέρι, όπως τονίζουν χαρακτηριστικά παραγωγοί που μίλησαν στο energypress.

  Προς υπέρβαση της άδικης αυτής κατάστασής ο ΣΠΕΦ απέστειλε κατεπείγον αίτημα στον Υπουργό Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα για παράταση της αναστολής υποβολής αιτήσεων στο ΔΕΔΔΗΕ κατά 1-2 μήνες, δηλαδή αντί της 1/8 να ισχύσει από 1/9 ή 1/10 ώστε να δοθεί χρόνος και να αποσβεστεί η καθυστέρηση που το Κράτος μόνο του δημιουργεί στους επενδυτές.

  03 Ιουλιου 2022
 • Θέσεις ΣΠΕΦ στη διαβούλευση ΥΠΕΝ περί της β' φάσης απλοποίησης της αδειοδότησης έργων ΑΠΕ

   

  Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή. Κάντε κλίκ εδώ για να την δείτε 

  09 Μαιου 2022
 • Ομιλία Στέλιου Λουμάκη στην Βουλή για το ν/σ ΑΠΕ

  Σε συνέχεια πρόσκλησης, ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης την 21/6/22 παρέστη ομιλητής στην Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του ν/σ για την β΄ φάση απλοποίησης της αδειοδότησης έργων ΑΠΕ.  Επισυνάπτονται τα πρακτικά της ομιλίας του κ. Λουμάκη.

  Κάντε κλίκ εδώ για να δείτε τα πρακτικά 

  22 Ιουνιου 2022
 • ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ
  08 Ιουλιου 2022
 • Ο Καθ. Ν. Φαραντούρης & ο Δρ. Σ. Λουμάκης στον ΝΕΤ24 για τα ενεργειακά.
   
  Στο δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα και το ΝΕΤ24 μίλησαν για τα ενεργειακά ο Καθηγητής Δικαίου της Ενέργειας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς Νίκος Φαραντούρης και ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ Δρ. Στέλιος Λουμάκης.
   
  Δείτε ολόκληρο το βίντεο: https://youtu.be/3UFzrAAzl04
  10 Ιουλιου 2022
 • Ο ΣΠΕΦ μέλος της Solar Power Europe

  Σε συνέχεια πρόσκλησης, ο ΣΠΕΦ από το 2022 καθίσταται μέλος του Ευρωπαϊκού οργανισμού Solar Power Europe. Ο ηλιακός τομέας βρίσκεται σε τροχιά μιας άνευ προηγουμένου επέκτασης, φέρνοντας προκλήσεις και ευκαιρίες που η αγορά και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού. Η SolarPower Europe είναι ο βραβευμένος σύνδεσμος μεταξύ των πολιτικών και της αλυσίδας αξίας των φωτοβολταϊκών. Μαζί με τα μέλη διαμορφώνεται η στρατηγική ορόσημο της ΕΕ για την ηλιακή ενέργεια. Μέσω της επιρροής της Solar Power Europe στην καρδιά της ΕΕ καθώς και με τη βοήθεια των μελών, δημιουργείται το κατάλληλο περιβάλλον ώστε να πάει η ηλιακή ενέργεια στο επόμενο επίπεδο. Με τις πρωτοποριακές κατευθυντήριες γραμμές βέλτιστων πρακτικών και τις εξειδικευμένες αναλύσεις αγοράς, θα διασφαλιστεί ότι έως το 2030 θα παράγεται περισσότερη ενέργεια από τον ήλιο καθώς και από οποιαδήποτε άλλη πηγή ενέργειας. 

  Διαβάστε περισσότερα για την Solar Power Europe στην ιστοσελίδα της

  https://www.solarpowereurope.org/

  18 Ιουλιου 2022
 • Ο Στ. Λουμάκης στο "Electricity Storage and Grid Management for Maximum RES Penetration" workshop του ΙΕΝΕ

   

  Οn Wednesday, September 28 ΙΕΝΕ will be organising a one-day intensive workshop  (click here) in order to examine the role of electricity storage and grid management for maximum penetration of renewable energy into the system. The workshop is organized under the auspices of the Hellenic Ministry of Environment and Energy and the Regulatory Authority for Energy (RAE).

  Dr. Stelios Loumakis, President of SPEF, was invited and participate as one of the key contributors and speakers of this timely event. Speakers and workshop participants will come from a number of European countries, from the USA and from Greece. The workshop, which will be conducted at experts’ level and will be backed by a group of specialized companies and industry associations. The workshop programme is under preparation and will be send to you in due course.

  As worldwide, and European, interest in particular is growing daily for greater use of RES for power generation so is the need for electricity storage and for expert management at grid and system level. Greece is a typical case in point with the mainland interconnected system and the islands’ autonomous systems.

  04 Αυγούστου 2022
 • Ο Στ. Λουμάκης στον ΣΚΑΙ και τον Γ. Αυτιά για την κρίση του φυσικού αερίου

   

  Δείτε το βίντεο εδώ https://youtu.be/GItP7bSfVVw

  06 Σεπτεμβριου 2022

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.