(210) 6854035

Συνάντηση με Υφυπουργό ΠΕΚΑ για πληρωμές

Αναρτηθηκε .

Σε συνέχεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΚΑ των για επτά μήνες απλήρωτων επαγγελματιών ηλεκτροπαραγωγών από φωτοβολταϊκά που διοργανώθηκε από τον ΣΠΕΦ την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013, ακολούθησε συνάντηση με τον Υφυπουργό κο Α. Παπαγεωργίου διάρκειας περίπου μίας ώρας στην οποία πέραν του Προέδρου κου Στ. Λουμάκη συμμετείχαν και τέσσερις ανεξάρτητοι παραγωγοί.

 

Στον κο Υφυπουργό επιδόθηκε καταρχήν γραπτό υπόμνημα όσον αφορά το ασφυκτικό πρόβλημα των πληρωμών και το στρεβλό πλαίσιο που ταμειακά το διέπει, το οποίο προηγουμένως είχε αναγνωσθεί και ομόφωνα δια βοής εγκριθεί από το πλήθος των συγκεντρωμένων παραγωγών (το υπόμνημα επισυνάπτεται).

 

Ο κος Υφυπουργός αφού συζήτησε αναλυτικά τα προβλήματα ρευστότητας του κλάδου και αναγνώρισε την ορθότητα των αιτημάτων των παραγωγών επί του θέματος, δεσμεύθηκε πως:

 

  • * Εντός του 2013 θα έχουν εξοφληθεί ανυπερθέτως οι μήνες παραγωγής Απρίλιος και Μάιος και κατά πιθανότητα 90% και ο Ιούνιος.
  • * Οι παράνομοι συμψηφισμοί μεταξύ ΔΕΗ – Διαχειριστών – ΛΑΓΗΕ για πόρους του ειδικού Λογαριασμού ΑΠΕ που «στριμώχνουν» αδίκως κάθε έλλειμμα ασύμμετρα σε υποσύνολο των ηλεκτροπαραγωγών από ΑΠΕ παύουν, αποκαθιστώντας έτσι την εκ του νόμου επιβαλλόμενη σύμμετρη μεταχείριση όλων. 
  • * Ο συντελεστής απόσβεσης του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού κατόπιν της συνεργασίας του Υφυπουργού ΠΕΚΑ με τον Υπουργό Οικονομικών για το θέμα, όπως άμεσα αναδείχθηκε το πρόβλημα από τον σύνδεσμο την επαύριον της προβληματικής ΠΟΛ 1216, αποφασίστηκε να προσδιοριστεί στο 10%.
  • * Το θέμα του συμψηφισμού των οφειλών μεταξύ Φ/Β ηλεκτροπαραγωγών (ληξιπρόθεσμες οφειλές) και δημοσίου (φόρων) συνεχίζει να βρίσκεται υπό επεξεργασία προς νομική-τεχνική επίλυση.
  • κάντε κλίκ στις φωτογραφίες για μεγέθυνση

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.