(210) 6854035

ΠΡΑΚΤΙΚΑ Διοικητικού Συμβουλίου Νο1

Αναρτηθηκε .

 
Πρακτικά:           1ο Δ.Σ. ΣΠΕΦ
Ημερομηνία:       Τετάρτη 07/10/2009 ώρα 16:00

Τόπος:                  Γραφεία ΣΠΕΦ Μαρούσι

Παρόντα Μέλη:  Αγγελοπούλου Όλγα, Δανιηλίδης Κων/νος, Καραλής Κων/νος,  Κιλίμης Πάνος, Λουμάκης Στέλιος, Μαλαμούλης Δημήτρης, Τσούμας Κων/νος.
                       

Μετά από τις εκλογές του σωματείου που πραγματοποιήθηκαν στις 27-09-2009 σύμφωνα με όσα ορίζονται στο Κεφάλαιο Ζ άρθρο 21 του καταστατικού και έπειτα από πρόσκληση της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής, συνέρχεται στην πρώτη του συνεδρίαση σήμερα 07/10/209 με πρόσκληση του κ. Κων/νου Δανιηλίδη κατά το άρθρο 11 του καταστατικού, το νεοεκλεγμένο Δ.Σ. για να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις στα κάτωθι Θέματα της Ημερήσιας Διάταξης. 

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

1.      Συγκρότηση σωματείου σε σώμα και εκλογή αξιωμάτων.

2.      Τομείς δραστηριοποίησης ΣΠΕΦ

3.      Καθήκοντα και τομείς ευθύνης μελών Δ.Σ.

4.      Συχνότητα συνεδριάσεων Δ.Σ.

5.      Συμμετοχή ΣΠΕΦ στην 4η Διεθνή Έκθεση ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 2009  

MEC  Παιανίας 22 - 25/10/2009.

6.      Συμμετοχή εκπροσώπων ΣΠΕΦ στο παγκόσμιο FORUM επί του Ενεργειακού Κανονισμού έπειτα από πρόσκληση της ΡΑΕ 18-21/10/2009

7.      Συνάντηση εκπροσώπων ΣΠΕΦ στις Σέρρες με τοπικούς φορείς και παραγωγούς ενέργειας από Φωτοβολταϊκά.

8.      Συζήτηση και σχεδιασμός δράσεων για αντιμετώπιση προβλημάτων.

9.      Προσδιορισμός τόπου και χρόνου της επόμενης συνεδρίασης Γεν. Συνέλ.

10.  Προσδιορισμός τόπου και χρόνου της επόμενης συνεδρίασης Διοικ. Συμβ.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ  

Θέμα 1: Σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα και το άρθρο 11 του καταστατικού υπό την προεδρία του κ. Δανιηλίδη, ο οποίος έλαβε τις περισσότερες ψήφους στις εκλογές, η σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως ακολούθως κατά τη σειρά εκλογής των υποψηφίων και αφού ο κ. Δερπανόπουλος δήλωσε στο Δ.Σ. ότι δεν επιθυμεί τη θέση του Γ.Γ. αλλά επιθυμεί να είναι Μέλος του Δ.Σ.:        

1. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                           Δρ. Δανιηλίδης Κων/νος            

2.ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                   Μαλαμούλης Δημήτριος         

3.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.                            Αγγελοπούλου Όλγα          

4.ΤΑΜΙΑΣ Δ.Σ.                                                   Σαβούρης Νικόλαος         

5.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                    Δερπανόπουλος Μιχαήλ         

6.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                    Κιλίμης Πάνος         

7.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                    Καραλής Κων/νος         

8.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                   Τσούμας Κων/νος         

9.ΜΕΛΟΣ Δ.Σ.                                                   Λουμάκης Στέλιος                                                                                                                                 

Ως Αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. εκλέχθηκαν τα ακόλουθα:

1.Σιαμίδης Μιχάλης                          

2.Ρυσάφης Αντώνης                         

3.Παππάς Βαγγέλης                           

Τα μέλη της ελεγκτικής επιτροπής εκλέχθηκαν τα ακόλουθα:

1.Μαλαμούλης Δημήτριος του Δημοσθένη                          

2.Καλομπάτσος Βασίλειος                            

3.Παπαθανασίου Χρήστος       

Θέμα 2&3: Έπειτα από προτάσεις όλων των μελών του Δ.Σ. καταγράφονται οι ακόλουθοι τομείς δραστηριοποίησης του συνδέσμου και οι προτάσεις του τομέα ευθύνης κάθε μέλους Δ.Σ., με κεντρικό άξονα τη συνεισφορά όλων: 

  • Επαφές, ενημερώσεις – επιστολές γνωριμίας, αιτήματα συνάντησης ΣΠΕΦ με την πολιτεία και τους κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στα φωτοβολταϊκά (Υπουργεία ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΡΑΕ, ΔΕΗ, ΔΕΣΜΗΕ). Υπεύθυνος για επαφές με υπουργεία κ. Κων/νος Τσούμας.
  • Προώθηση συμφερόντων μελών ΣΠΕΦ σε τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρείες. Διαπραγμάτευση όρων δανεισμού και χρηματοδότησης,  διαπραγμάτευση ασφαλιστήριων συμβολαίων. Προτάσεις ομαδικών ασφαλειών για χαμηλότερο κόστος ασφάλιστρων. Υπεύθυνος για επαφές κ. Στέλιος Λουμάκης.
  • Επαφές και πίεση για τις πληρωμές των μελών από ΔΕΣΜΗΕ και Υπουργείο Οικονομίας. Καταβολή επιδοτήσεων σε υλοποιημένα έργα χωρίς καθυστερήσεις όταν οι φάκελοι είναι πλήρεις και ορθοί.
  • Επαφές και πιέσεις στη ΡΑΕ για ταχύτερη έκδοση εξαιρέσεων αδειών, για επεκτάσεις, νέο άνοιγμα αιτήσεων και άνοιγμα αιτήσεων σε περιοχές που δεν έχει γίνει. Υπεύθυνος για επαφές κ. Κιλίμης Πάνος και κ. Στέλιος Λουμάκης.
  • Επαφές και πιέσεις στα Υπουργεία Υποδομών και Περιβάλλοντος για θέματα χωροταξικού ΑΠΕ, εγκρίσεων πολεοδομιών, αρτιότητας, υψηλής παραγωγικότητας και θέματα από την ΚΥΑ Σουφλιά.
  • Διεύρυνση συνδέσμου και νέα μέλη, σύσταση αναθεωρημένου ενημερωμένου μητρώου μελών. Ενημέρωση μελών με email ή fax. Επαφή με όλα τα μέχρι σήμερα μέλη. Υπεύθυνη για επαφές κ. Όλγα Αγγελοπούλου.
  • Υπεύθυνος Βορείου Ελλάδος για τα μέλη κ. Καραλής Κων/νος
  • Δημόσιες σχέσεις – προβολή συνδέσμου (Συνέδρια, Ημερίδες, ΜΜΕ). Υπεύθυνος κ. Δ. Μαλαμούλης.
  • Ιστοσελίδα ΣΠΕΦ ενημέρωση – συντήρησή της. Δημιουργία προσωπικών email για τα μέλη του Δ.Σ.
  • Δημιουργία προσωπικών καρτών μελών Δ.Σ., θα σταλεί αρχείο από κ. Δανιηλίδη και προς το παρόν ο καθένας θα εκτυπώσει με δικά του έξοδα.
  • Φορολογική έναρξη δραστηριότητας συνδέσμου, ΑΦΜ, χρησιδάνειο, τραπεζικός λογαριασμός. Υπεύθυνος κ. Νικ. Σαβούρης Ταμίας.
  • Δημιουργία και τήρηση βιβλίων από Γεν. Γραμματέα μετά από επικοινωνία με την νομικό κ. Μαλαμούλη.

 Θέμα 4: Προτάθηκε και αποφασίστηκε το Δ.Σ. να συνεδριάζει κάθε δεύτερη εβδομάδα και να συγκαλείται όποτε κρίνεται απαραίτητο έκτακτο Δ.Σ.

Θέμα 5: Προτάθηκε και αποφασίστηκε η συμμετοχή του  ΣΠΕΦ στην 4η Διεθνή Έκθεση

ΕΝΕΡΓΕΙΑ – ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ 2009 MEC Παιανίας 22 - 25/10/2009 με δωρεάν περίπτερο και αίθουσα για ανοιχτή συζήτηση και συνάντηση των μελών με σκοπό την γνωριμία των μελών μεταξύ τους, την ανταλλαγή απόψεων, την εγγραφή νέων μελών και την καταγραφή από το Δ.Σ. των τρεχόντων προβλημάτων του κλάδου. Υπεύθυνος κ. Κιλίμης και κ. Αγγελοπούλου.\

Θέμα 6: Συμμετοχή εκπροσώπων ΣΠΕΦ στο παγκόσμιο FORUM επί του Ενεργειακού Κανονισμού έπειτα από πρόσκληση της ΡΑΕ 18-21/10/2009. Θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος, η Γεν. Γραμματέας και το Μέλος Δ.Σ. κ. Λουμάκης.

Θέμα 7: Ενημέρωση μελών Δ.Σ. για την ήδη καθορισμένη συνάντηση εκπροσώπων ΣΠΕΦ κ. Δανιηλίδη και κ. Κάραλη, στις Σέρρες με τοπικούς φορείς και παραγωγούς ενέργειας από Φωτοβολταϊκά.

Θέμα 8: Συζητήθηκαν προβλήματα και ερωτήματα του κλάδου με σκοπό τον σχεδιασμό των δράσεων του ΣΠΕΦ που αφορούν επιγραμματικά σε:

  • Προβλήματα που προέρχονται από την ΚΥΑ Σουφλιά για Φ/Β σε εκτός σχεδίου περιοχές.
  • Καταγγελίες μελών προς διερεύνηση για διαφορετικά κοστολόγια εργολάβων ΔΕΗ ανά την Ελλάδα.
  • Θέμα εγκατάστασης ρολογιών κατανάλωσης από τη ΔΕΗ στις εγκαταστάσεις Φ/Β.
  • Προβλήματα σε αιτήματα σε γαίες υψηλής παραγωγικότητας ή σε γαίες που θεωρούνται τέτοιες – ΝΕΧΩΠ.
  • Διερεύνηση δυνατότητας εγκατάστασης μονάδων 20kWp σε μισθωμένο τμήμα οικοπέδου όπου ήδη λειτουργούν Φ/Β εγκαταστάσεις των 100kWp (ΔΕΗ - ΡΑΕ). Οικονομίες κλίμακας.
  • Θέμα με ΔΕΣΜΗΕ όσον αφορά σε παλαιές συμβάσεις των 10+10 ετών, για τις οποίες έχει γίνει αίτημα να μετατραπούν σε 20ετής όπως προβλέπει ο Νόμος αλλά ο ΔΕΣΜΗΕ δεν το πραγματοποιεί.
  • Καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον από Υπουργείου Οικονομίας στην χορήγηση εγκρίσεων επιδότησης. Καθυστερήσεις ελέγχου και εκταμίευσης επιδοτήσεων υλοποιημένων έργων.

Θέμα 9:  Προτάθηκε και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της επόμενης συνεδρίασης Γενικής Συνέλευσης να γίνει στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα στις Σέρρες στις 05/12/2009 στις 13:00. Υπεύθυνος για τη διοργάνωση κ. Κάραλης

.Θέμα 10:  Προτάθηκε και αποφασίστηκε η πραγματοποίηση της επόμενης τακτικής συνεδρίασης Δ.Σ. να γίνει στα γραφεία του ΣΠΕΦ στις 20/10/2009 στις 16:00. Μη υπάρχοντος άλλου θέματος λύεται η συνεδρίαση αφού υπογραφεί το παρόν Πρακτικό. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.                                                Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Δ.Σ.   Δρ. Δανιηλίδης Κων/νος                                                Όλγα Φ. Αγγελοπούλου

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.