(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για Πανελλαδικό κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε περισσότερα..

Ο Στ. Λουμάκης ομιλητής στο συνέδριο ΙΕΝΕ για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα

Σε συνέχεια πρόσκλησης ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ κος Στέλιος Λουμάκης θα συμμετέχει ως ομιλητής στο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) που διοργανώνεται στην Αθήνα στις 24/5/18 για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και συγκεκριμένα στην 5η συνεδρία με θεματική την Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτηρίων.  

Εν όψει των νέων υψηλών στόχων που έχει θέσει η ΕΕ για την βελτίωση κατά 30% της ενεργειακής απόδοσης από τα ΚΜ28, μέχρι το 2030, σε συνδυασμό με τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου στο 40%, για την ίδια περίοδο, αλλά και των τελευταίων σημαντικών εξελίξεων με τις συζητήσεις στους Ευρωπαϊκούς Θεσμούς, για την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για την ενεργειακή αποδοτικότητα, η οποία θα αρχίσει να εφαρμόζεται πριν το ερχόμενο καλοκαίρι, το ΙΕΝΕ προβαίνει στην διοργάνωση του συνεδρίου με στόχο μία σφαιρική ενημέρωση και αξιολόγηση της κατάστασης. Με ειδική αναφορά στα κτίρια και τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις, η ειδική αυτή εκδήλωση του ΙΕΝΕ θα επιδιώξει, με την συμμετοχή και βοήθεια έμπειρων στελεχών της αγοράς και γνωστών εμπειρογνωμόνων, να χαρτογραφήσει τις τελευταίες εξελίξεις, αλλά και να διατυπώσει εκτιμήσεις για τις επερχόμενες αλλαγές σε θεσμικό, τεχνικό και επενδυτικό επίπεδο.

Με περισσότερους από 25 ομιλητές και συμμετέχοντες, στα διάφορα panel από την Ελλάδα και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, το ολοήμερο αυτό συνέδριο του ΙΕΝΕ θα προσπαθήσει να αναδείξει τις σοβαρές προκλήσεις και ευκαιρίες που τώρα δημιουργούνται στον τομέα της ενεργειακής αποδοτικότητας στον κτιριακό και βιομηχανικό τομέα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και, ιδίως, ο ρόλος των κτιρίων του Δημοσίου Τομέα (κεντρική διοίκηση, περιφέρειες, δήμοι) θα αποτελεί μία ξεχωριστή ενότητα η οποία θα περιλαμβάνει μία ανασκόπηση όλων των εν εξελίξει προγραμμάτων (π.χ. ο ρόλος του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», προγράμματα ΕΣΠΑ κα) . Στο ίδιο μήκος κύματος θα εξετασθούν οι δυνατότητες για την βελτίωση της Ενεργειακής Αποδοτικότητας στη Βιομηχανία και τις Επιχειρήσεις καθώς και η παρουσίαση καλών πρακτικών στο τομέα αυτό. Τέλος, με την συνδρομή στελεχών και του Τραπεζικού Τομέα, θα εξετασθούν τα «Χρηματοδοτικά εργαλεία για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και Εξοικονόμηση Ενέργειας» σε κτήρια και επιχειρήσεις των πράσινων προμηθειών και ο ρόλος των ΕΕΥ (ESCO) για την επίτευξη των στόχων που θέτουν οι οδηγίες και οι αντίστοιχοι ελληνικοί νόμοι για το θέμα αυτό.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα και περισσότερες πληροφορίες στον κάτωθι σύνδεσμο

http://www.iene.eu/el/congress/7/investing-in-energy-efficiency?p=27

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.