(210) 6854035

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • ΣΠΕΦ, Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

  • 1
  • 2

Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά

Ο ΣΠΕΦ (Σύνδεσμος Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά) ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 2009 με σκοπό βάσει του καταστατικού του την προάσπιση των συμφερόντων των παραγωγών ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα. Πρόκειται για Πανελλαδικό κατ’ εξοχήν επιστημονικό αλλά ταυτόχρονα και επιχειρηματικό σύνδεσμο αφού τα μέλη όλα έχουν υλοποιήσει επενδύσεις στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά.

Διαβάστε περισσότερα..

Ο Στέλιος Λουμάκης στον ΣΚΑΙ για τα φωτοβολταϊκά

Στην εκπομπή "Καλημέρα" με το δημοσιογράφο κ. Γιώργο Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ φιλοξενήθηκε το Σάββατο 14/1/2017 ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ κ. Στέλιος Λουμάκης.
 
Προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα των φωτοβολταϊκών για το ενεργειακό σύστημα αφού παρέχουν πολύτιμη ηλεκτρική ενέργεια κοντά στις καταναλώσεις και μάλιστα σε ώρες αιχμής.  Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κος Λουμάκης, η πρόσφατη  ενεργειακή κρίση λόγω του χιονιά που περιόρισε για ελάχιστο χρονικό διάστημα τη λειτουργία τους, μας δείχνει τι θα συνέβαινε κάθε καλοκαίρι σχεδόν κάθε μέρα με τους καύσωνες τα μεσημέρια αν δεν υπήρχαν τα φωτοβολταϊκά να στηρίζουν ενεργειακά το σύστημα και την αυξημένη ζήτηση τις ώρες αιχμής αυτές.  Επίσης τα 15.000 φωτοβολταϊκά πάρκα που λειτουργούν αυτή τη στιγμή στην χώρα, στηρίζουν την εργασία χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τα διατηρούν και απασχολούνται σε αυτά, καθώς και χιλιάδων άλλων επαγγελματιών όπως μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, τεχνίτες, λογιστές, εταιρείες ασφάλισης, φύλαξης κλπ.
 
Συζήτηση έγινε επίσης για τα φλέγοντα προβλήματα του ρυθμού πληρωμών των παραγωγών από τον ΛΑΓΗΕ με καθυστερήσεις 6 μηνών, αλλά και οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές που οι παραγωγοί οσονούπω θα κληθούν να πληρώσουν για την χρήση του 2016, για χρήματα όμως που δεν εισέπραξαν ακόμα.
 
Κατά τον κο Λουμάκη αυτό που πρέπει πρωτίστως να αλλάξει στη χώρα για να ορθοποδήσει η οικονομία και οι επενδύσεις, είναι η κάθε Κυβέρνηση ασχτέτως απόχρωσης, τα στελέχη της, αλλά και ο κρατικός μηχανισμός που επανδρώνει, να πάψουν να αντιμετωπίζουν εχθρικά τις ιδιωτικές επιχειρήσεις ιδίως αφότου επενδύσουν τα χρήματα τους και μετά.  Η κακοδαιμονία της κρατικής σκέψης πως οι επιχειρήσεις μετά την επένδυση καθίστανται δήθεν κερδοσκόποι ή αναλώσιμοι πρέπει να εκλείψει, αν επιθυμούμε πραγματικά την έξοδο από την κρίση.  
 
Τέλος ο Πρόεδρος του ΣΠΕΦ απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής των παραγωγών στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου την Κυριακή 15/1/17 στον Βόλο, με στόχο την σε βάθος ενημέρωση τους για τα τεκταινόμενα στο χώρο της ενέργειας αλλά και τον συντονισμό για την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων.
 
Η παρουσία του κου Λουμάκη στην εκπομπή ήταν από τις 07:30 - 08:30 πμ και επισυνάπτεται το link προβολής της. Επιλέξτε στο πτυσσόμενο παράθυρο το επεισόδιο της 14/01/2017.
 

Στόχος μας

vision
Η προάσπιση των οικονομικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του σωματείου.


vision
Η μελέτη προβλημάτων σχετικών με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς και συστήματα καθώς και η επίλυση τους.

Επικοινωνία

world-map

Η έδρα μας: 
Διεύθυνση: Γ' Σεπτεμβρίου 144, 112 51 Αθήνα, Ελλάς
6ος Όροφος

+30 210 6854035

Αν επιθυμείτε να γίνετε μέλος παρακαλούμε κατεβάστε την αίτηση εγγραφής, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ταχυδρομείστε την στα γραφεία του Συνδέσμου στην πιο πάνω διεύθυνση, μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.